Ízelítő ételválasztékunkból

Reggelit vagy félpanziót igénylő vendégeink érkezésük előtt egy menütervet vagy menüválasztékot kapnak, mely alapján eldönthetik mit szeretnének nálunk enni. A reggelihez természetesen, vaj, lekvár, méz, kenyér, tej és tea minden alkalommal hozzátartozik, de kávét nem szolgálunk fel.

Reggeli

  • Szalonnás hagymás omlett, medvehagymás omlett, sajtos omlett
  • Főtt tojás, bundás kenyér.
  • házi kenyér, kakaó, házi tej, tea (gyógytea, citromfű-, mentatea),  cukor, méz, házi lekvár, vaj,
  • kukoricapehely, natúr joghurt, sajt, felvágott, szalámi, zöldség, gyümölcs,

Alkalmanként megkóstolhatják vendégeink az általunk készített házi joghurtot, házi vajat és az udvari kemencében sütött házi kenyeret és perecet is. Sajtot a híres biotermelőtől Méhesi Melis Zoltántól szerezzük be.

Vacsora

Kínálatunkban elsősorban népi ételek szerepelnek, melyeket egy szokásos étteremben nem kínálnak. A finomságok nagyobb része szabadtűzön, bográcsban ill. kemencében cserép, öntöttvas edényben készülnek. Nagyanyáinktól örökölt fortélyok, friss fűszernövények segítségével kapnak egyedi ízt és nyújtanak főztjeink páratlan ízélményt.

Főételek:

  • Csülkös babgulyás vagy gulyásleves bodaggal
  • Töltött paprika
  • Szárma vagy töltött káposzta
  • Palócleves
  • Nyakonöntött szabógallér húsbotokkal
  • Székelykáposzta
  • Pityókaropogós mártásos hússzeletekkel
  • Paraszt fatányéros
  • Grilltál
  • Gánica natúr szelettel tejföllel meglottyintva
  • Csülkös babgulyás erdélyi foszlós bodaggal
  • Tanyasi tocsogós
  • Erdélyi rakott káposzta kemencében sütve
  • Kemencés cserépben rakott
  • Grillezett citromos csirkemell, tengeris rizzsel és grillezett almával
  • Ínyenc vadas gőzgombóccal
  • Csirkemell őzgerincben sütve szalonnás bundában ananászos rizzsel, vagy rizzsel és uborkasalátával
  • Natúrszelet barackkal és rizzsel
  • Pincepörkölt
  • Fűszeres pörkölt túrógaluskával és salátával
  • Medvehagymás túróval töltött csirkemell
  • Fűszeres sült csirkecombok
  • Sertéssült tanyasi káposztával

Nyalánkságok, tésztafélék:

  • Túrógombóc, túróslaska, túrókocka, túrós bukta vagy batyu
  • Császármorzsa
  • Kőttes palacsinta
  • Aranygaluska
  • Pityókásnudli, szilvásgombóc, lekvárosgombóc
  • Házi rétes
  • Bukta (lekváros, túrós)
  • Diós, mákos patkó, beigli
  • Házi perec a tetején sós réteggel
  • Derelyelapóka
  • Madártej
  • Pityókás pogácsa
  • Medvehagymás pogácsa
  • Tejföllel meglotyintott túrógombóc porcukorhóval
  • Pityókás nudli házi lekvárral
  • Öntött zsömle cserepesen
  • Töltött és koldus sörkifli
  • Túróscsusza házi csuszatésztából szalonnával vagy porcukorral

A fentieken kívül megkóstolhatod még az almás és túróspitét és a darázsfészket. Sütünk házi cipót, lepényt, hebüknét, kelt tekercset, pogácsát, kiflit, perecet, fillérespogácsát s ezt mind mind kemencében. Közben megismerkedhetsz a pemete, a szénvonó, a sütőlapát, a fazékfogó villa vagy kantaszekér, az előte vagy tévő, és a szakajtó használatával.

Gyere velünk egy kis időutazásra a régi korok világába, ígérjük nem fogsz éhesen távozni!

Darányi Ignác Terv logó LEADER logó Új Magyarország Vidékfejlesztési Program logó Európai Unió logó