Az a nép, mely megtagadja múltját, elveszíti létjogosultságát a jövő nemzeteinek sorában, aki pedig őseit tagadja meg, az elkótyavetyéli utódai tiszteletét!

KEMENCÉS VENDÉGHÁZAK

A hely ahol őseid múltja köszön vissza rád.

chenyi.u.4.(3).masolata(1)

Vendégház mely kincseket rejt.                                          A Mecsek lankája féltőn takargatja, óvja az önmagát pusztító világ elől. Ha ott jársz, nyitott szívvel önti eléd titkait. Adni szeret, adja mindenét, őszintén, becsülettel. Szeretni akar kemencéje melegével, rétesével, pálinkájával.

dsc05075

Bútorok, melyekre régi imádságok és a hajdan volt ember hite lehelték rá az ősi motívumokat. Ódon biblia szunnyad a gerendán, féltve őrzi szépanyánk és szépapánk imáinak szent szavait, de méltósággal hirdetve ma is: Legyen velünk az Úristen kegyelme!

kemence_fenykep

Kemence, melyet dolgos kéz tapasztott, verejtékes munkával napról-napra épített szent magyar földből, melyet ősei bíztak rá, hogy neked vándor az otthon melegét nyújtsa s padkáján megpihenj!

 

dsc04905

Kenyér mint Krisztus teste, a legszentebb és legfontosabb étel a falusi ember asztalánál. A házigazda kezében a késsel keresztet rajzol rá Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.  Vendégét leülteti asztalához jöjjön az bárhonnan, legyen az bárki fia és lakomára hívja.

„ Mindenki tudja, ma már nem lehet úgy élni, mint húsz, ötven,száz évvel ezelőtt. Hiszen a nagyapáink sem úgy éltek, mint a dédapáink. Nincs is erre szükség. De arra nagyon is szükség van, hogy őrizzük, szeressük, ismerjük a múltunkat. " (Végh Antal)

Darányi Ignác Terv logó LEADER logó Új Magyarország Vidékfejlesztési Program logó Európai Unió logó